DODÁNÍ VÝSLEDKŮ
14 dnů
TYP ODBĚRU
krev
Test na potravinové intolerance na mléko pomáhá odhalit přecitlivělost organismu na mléčné bílkoviny, především kasein, beta-laktoglobulin a alfa-laktalbumin. Na rozdíl od klasické alergie na mléko jde o zpožděnou imunitní reakci zprostředkovanou protilátkami IgG, která se může projevit až po několika hodinách či dnech po konzumaci mléka.
Typickými projevy jsou nadýmání, ekzémy, únava, bolesti hlavy či zažívací potíže. Vyšetření z krve umožňuje přesně určit, zda tělo reaguje na mléčné bílkoviny přehnaně, a pomáhá při sestavení vhodného jídelníčku. Test je vhodný pro dospělé i děti s dlouhodobými nespecifickými obtížemi, které mohou být spojeny právě s konzumací mléka.
24 HODIN PŘED ODBĚREM
- Minimálně dvě hodiny před odběrem se ale jídlu vyhněte.
- Nepijte alkohol a větší množství slazených nápojů.
- Nezapomínejte na tekutiny.
- Před odběrem nekuřte.
- Snídejte střídmě a vyhněte se velkému množství tuku.
RÁNO PŘED ODBĚREM
- Minimálně dvě hodiny před odběrem se ale jídlu vyhněte.
- Nepijte alkohol a větší množství slazených nápojů.
- Nezapomínejte na tekutiny.
- Před odběrem nekuřte.
- Snídejte střídmě a vyhněte se velkému množství tuku.
Laboratorní vyšetření/metody
- a-alfa laktalbumin IgA (AlaktA)
- a-alfa laktalbumin IgG (AlaktG)
- a-beta laktoglobulin IgA (BlaktA)
- a-beta laktoglobulin IgG (BlaktG)
- a-kasein IgA (kaseA)
- a-kasein IgG (kaseG)
- a-laktóza IgA (laktA)
- a-laktóza IgG (laktG)
- a-milk IgA (milA)
- a-milk IgG (milG)
- a-milk IgM (milM)